Knihkupci dávají slevu, nakladatelé financují kampaň! Kampaň v číslech:

Kampaň Knihy bez DPH nemá svým rozsahem na českém knižním trhu obdoby. V této chvíli se do ní přihlásilo již přes 300 knihkupectví, která dohromady reprezentují naprostou většinu knižního trhu, a další se neustále přihlašují. V těchto knihkupectvích si na Světový den knihy a autorských práv bude možno koupit knihy se slevou 15 %.

A jsou to právě knihkupci, kteří 23. 4. 2014 poskytnou slevu 15 % ze své marže. Ani nakladatelé a distributoři však nezůstali pozadu a finančně se složili na zabezpečení kampaně. Díky tomu bude k dispozici dostatek propagačních materiálů. Jen pro zajímavost:

• Pro knihkupectví a knihovny jsme nechali vytisknout 3 900 plakátů. Ve vlacích bude umístěno 500 plakátů, ve vagonech metra 200 plakátů, na nádražích 80 variaposterů a v metru nad eskalátory dalších 50 plakátů, ve velkých městech také 40 citylightů.
  • Dále se vyrábí celkem 24 kilometrů lepicí pásky ve vizuálu kampaně a 9 kilometrů pásky nelepící.
  • Knihkupci rozdají zákazníkům 120 000 záložek do knih, 72 000 tašek a sáčků, 40 000 letáků s vysvětlením, proč si knihy nižší DPH zaslouží, a 7 000 placek.
  • Celkem také rozešleme na 1 000 osobních zvacích dopisů, které dostanou všichni ústavní činitelé a řada významných osobností.
  • Kampaň startuje v úterý 1. 4. a vyvrcholí 23. 4. 2014, kdy bude možné zakoupit knihy o 15 % levněji ve všech zúčastněných knihkupectvích.
  • Aktuální informace najdete na facebookových stránkách kampaně i na průběžně aktualizovaných stránkách www.knihybezdph.cz.

Pořadatelem kampaně je Svaz českých knihkupců a nakladatelů, mediálním partnerem Český rozhlas Radiožurnál. Děkujeme všem podporovatelům.

Jménem představenstva SČKN
Martin Vopěnka, předseda